Damil Dankerlui: ‘Het had ook met vermoeidheid te maken’

Damil Dankerlui denkt dat Willem II mede zo moeizaam van De Graafschap won omdat er vermoeidheid in de ploeg is geslopen door het drukke programma van de afgelopen weken.

,,Dat merkte ik wel in de slotfase. Maar gelukkig hielden we stand. Lekker.” Doordat Willem II afstand neemt van de onderste plekken, kan er al met een schuin oog vooruit worden gekeken naar de bekerfinale. ,,Voor  mij wordt het natuurlijk een bijzondere wedstrijd, ook omdat het tegen mijn oude club Ajax is. Familie en vrienden van mij uit Amsterdam hebben me al veel berichtjes gestuurd over die wedstrijd. En jongens die ik bij Ajax nog ken zullen dat ook wel gaan doen als de finale in zicht komt. Ik denk dat ze afgelopen week vooral bezig waren met de Champions League.” 

Volledig scherm
Damil Dankerlui (r) in duel met Nabil Bahoui van De Graafschap. © BSR Agency
  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.