Damil Dankerlui kiest voor magisch nummer 34 bij Willem II

Damil Dankerlui voelde dat het moment gekomen was om Ajax te verlaten en elders jacht te maken op speelminuten in de eredivisie. Of het nummer 34 nog vrij was? Dat was de eerste vraag die Damil Dankerkui stelde toen hij zijn handtekening had gezet onder een contract voor 2,5 jaar met een optie voor nog een jaar bij Willem II.

Volledig scherm
Damil Dankerlui © ©Toin Damen

De 21-jarige voetballer maakt deel uit van een lichting voetballers voor wie het nummer 34 net zo magisch is als het nummer 14 voor vroegere generaties.

De voetballer uit Almere stond in Oostenrijk met Ajax op het veld toen Abdelhak Nouri door een hartstilstand getroffen werd. Jarenlang waren ze teamgenoten geweest. Ze trokken buiten het veld met elkaar op, gingen wel eens samen eten. Bij Oranje onder 20 was Nouri de kamergenoot die hem wegwijs maakte in de nieuwe wereld. Dankerlui stelt dat het beeld van de voetballer die op de brancard werd weggedragen hem nooit meer heeft losgelaten.

,,Er is bij Ajax sprake van geweest dat er gelegenheid zou zijn om Nouri in het ziekenhuis op te zoeken", zegt Dankerlui, die er net zijn eerste nacht in het trainingskamp van Willem II in Portugal op heeft zitten. ,,Maar door het drukke wedstrijdschema is het daar niet van gekomen. Er zijn nog geen spelers bij hem op bezoek geweest. Het is nog steeds een wens van mij. Ik denk dat ik het dan pas echt af kan sluiten."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (69%)
  • Nee (31%)
150 stemmen