Volledig scherm
Daniel Crowley in de ArenA tegenover Frenkie de Jong. © Toin Damen

Daniel Crowley zorgt elk duel van Willem II voor een kans

Met Daniel Crowley in de ploeg krijg je elke wedstrijd een kans. Dat blijkt uit de statistieken over de eerste elf speelronden in de eredivisie. De Britse middenvelder van Willem II hoort tot een select groepje dat elke competitieronde een ploeggenoot in een kansrijke positie manoeuvreert.

Dusan Tadic (Ajax), Abdenasser el Khayati (ADO), Mark Diemers (Fortuna) en Steven Berghuis zijn de andere spelers die ervoor zorgen dat elk duel een ploeggenoot in kansrijke positie komt. 

Het voorbereidende werk van Crowley leverde de laatste twee duels overigens geen doelpoging op. Willem II is de eerste ploeg sinds Roda JC in 2017 die in twee opeenvolgende duels niet tot een doelpoging binnen de palen kwam. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.