Dankerlui hoopt op basisplaats bij Willem II na goede invalbeurten

VIDEODamil Dankerlui had graag een penalty genomen in de serie die nodig was om het bekerduel van Willem II met SC Heerenveen te beslissen. Maar hij kwam niet aan de beurt. Na vijf strafschoppen waren de Tricolores uitgeschakeld.

,,Ik stond als zesde of zevende  op het lijstje van penaltynemers, maar ik hoefde niet meer”, aldus Dankerlui. ,,Ik had er echt graag eentje genomen.”

 Van het voordeel dat Willem II zich nu helemaal op de competitie kan richten, wil Dankerlui niets horen. ,,Ik weet hoe mooi het bekertoernooi kan zijn. Vorig jaar speelden we de finale. Natuurlijk doen we het goed in de competitie, maar als voetballiefhebber wil je ook door in de beker. We moeten nu focussen op PEC Zwolle-thuis. 

Lekker

Hij was wel blij met zijn doelpunt (de 2-2). ,,Ik kom terug van een blessure en ik laat me als invaller wel zien. Tegen Ajax een doelpunt, tegen AZ twee assists en nu weer een treffer. Dat is lekker.” Hij zegt klaar te zijn voor negentig minuten. Zou het een voordeel voor hem kunnen zijn dat andere spelers zwaar belast zijn afgelopen week, ook door de 120 minuten voetbal in Heerenveen? ,,Misschien wel, ik hoop het.” 

Volledig scherm
Damil Dankerlui baalt na de uitschakeling van Willem II in het bekertoernooi. © BSR Agency