Volledig scherm
Adrie Koster gaat zich niet aanpassen. De uitwedstrijd tegen PSV zal een duidelijk beeld geven van hoe zijn selectie ervoor staat. © Proshots

Dimitris Kolovos toch op bank bij echte test

Dimitris Kolovos zit zaterdagavond, naast onder meer Vurnon Anita, op de bank bij Willem II. Trainer Adrie Koster beschouwt de uitwedstrijd tegen PSV als een echte testcase. ,,Tegen zo'n topploeg komt duidelijk aan het licht op welke punten je nog moet verbeteren."

Begin deze week verwachtte Koster nog niet dat Kolovos, die op de weg terug is na een hamstringblessure, in Eindhoven op de bank zou zitten. De Griek heeft echter een goede trainingsweek achter de rug. Nieuwkomer Vurnon Anita begint ook op de bank. Die speelde in april zijn laatste wedstrijd. 

Door een polsblessure ontbreek Kristof Kristinsson, die de laatste weken als tweede spits op de bank zat. Op de laatste transferdag voegde Willem II geen speler toe die Fran Sol bij eventuele blessures kan vervangen. De technische staf ziet echter voldoende mogelijkheiden. Donus Avdijaj en Aras Ozbiliz zouden in noodgevallen als spits kunnen fungeren.

Koster omschrijft tegenstander PSV als een hecht collectief met 'buitencategorie' aanvallers. ,,In elke linie heeft de ploeg wel iets", zegt Koster. ,,PSV haalde niet voor niets de groepsfase van de Champions League. De speelwijze is wel vergelijkbaar met die van Willem II."

Aan aanpassen denkt de trainer van de Tilburgse club niet. ,,We gaan gewoon van onze eigen kracht uit", zegt Koster, die hoopt te verrassen, maar in elk geval een duidelijk inzicht krijgt in hoe zijn selectie ervoor staat.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Wellenreuther; Dankerlui, Lewis, Heerkens, Palacios; Llonch, Crowley, Akkaynak; Ozbiliz, Sol, Avdijaj.