Volledig scherm
Fran Sol dreigt deze winter te vertrekken bij Willem II. © Soccrates/BSR Agency

Dinamo Kiev meldt zich voor Fran Sol, kans op vertrek levensgroot

VIDEODe kans dat het doelpunt in Emmen waarmee hij de geboorte van Fran Sol jr. vierde zijn laatste is geweest voor Willem II is levensgroot. Wat tijdens de zomerse transferperiode nog uitbleef, is nu wel gebeurd. Met Dinamo Kiev meldde zich er concreet een club voor Fran Sol bij Willem II.

Volgens de Spaanse krant Marca probeert de club uit de Oekraïne een akkoord te bereiken over een transfersom van drie miljoen euro plus nog een aantal randvoorwaarden. De schrijver van het artikel, Hugo Cerezo, is een goede vriend van de voetballer. Die ziet in de spits die door Real Madrid is opgeleid een potentiële Spaanse international als hij de juiste keuzes maakt. 

In Marca zegt Sol dat hij toe is aan een vervolgstap. Zijn wens was om terug te keren naar een Spaanse club, maar Dinamo Kiev toonde in de onderhandelingen de grootste toewijding. 

De afgelopen zomer werd al een groot aantal clubs met Sol in verband gebracht. Daar was Dinamo Kiev toen ook al bij. Alleen, geen van die clubs meldde zich bij Willem II waar de Spanjaard nog een half jaar onder contract staat met een optie voor nog een jaar. Voor Sol was het uitblijven van een transfer reden om afscheid te nemen van zijn vriend en zaakwaarnemer Nikola Franco. Het Spaanse Promoesport, dat over de hele wereld vertakkingen heeft, is sinds november de nieuwe belangenbehartiger van Sol. 

Willem II dreigt met het vertrek van Sol heel wat doelpunten kwijt te raken. De Madrileen scoort dit seizoen namelijk aan de lopende band: in 20 officiële wedstrijden kwam hij tot 17 treffers. De Tilburgse club heeft altijd geroepen Sol alleen te laten vertrekken als er een goed alternatief klaar staat. 

Begin december sprak Willem II-clubwachter Wilber Hack over de gevolgen van een mogelijk vertrek van de Spaanse aanvalsleider.