Timon Wellenreuther tijdens zijn laatste wedstrijd voor Willem II, uit tegen Feyenoord.
Volledig scherm
Timon Wellenreuther tijdens zijn laatste wedstrijd voor Willem II, uit tegen Feyenoord. © SOCCRATES/BSR

Doelman Wellenreuther neemt na drie jaar afscheid van Willem II

Timon Wellenreuther vertrekt aan het einde van het seizoen bij Willem II. De Duitse doelman laat via Instagram weten dat aan drie succesvolle seizoenen bij de Tilburgse club een einde komt. Waar hij naartoe gaat wil de keeper nog niet zeggen, al toonde Union Berlin serieuze interesse.

Wellenreuther bedankt de fans en de mensen bij de club die hem verder geholpen hebben. Hij is trots op de kwalificatie voor de Europa League met de Tilburgse club. ,,Maar ik heb besloten dat het tijd is om een volgende stap in mijn carriere te zetten. De komende weken zal blijken waar dat toe zal leiden", aldus de doelman. 

Drie jaar maakte Wellenreuther de overstap van Schalke 04 naar Willem II. Hij kwam voor het tweede team van de club uit Gelsenkirchen uit op het vierde niveau en werd daar gescout door Willem II. In zijn eerste seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt aan Mattijs Branderhorst. Die raakte geblesseerd. Wellenreuther kreeg zijn basisplaats terug om hem niet meer af te staan.

Vooral in het afgelopen seizoen maakte de Duitse keeper indruk. Dat leidde ertoe dat Willem II zijn aflopende contract wilde verlengen. Maar met Wellenreuther, die zijn transfervrije status ten gelde wilde maken, kwam de Tilburgse club er niet uit. Beide partijen lieten elkaar vrij. Wellenreuther informeerde Willem II niet persoonlijk over zijn vertrek, maar deed dat van zijn account.