Volledig scherm
Vorig seizoen was Ruud Kaiser coach van JVC Cuijk. © Erik Pasman

Dongen al in training vanwege duel met Willem II

Ruud Kaiser, de trainer van derdedivisionist Dongen, had liever in een later stadium van de voorbereiding tegen Willem II gespeeld. ,,Maar als je de kans krijgt om tegen een eredivisionist uit de buurt te oefenen, dan moet je die niet laten schieten", aldus de nieuwe coach van de Dongenaren over het duel van woensdagavond (19.00 uur in Dongen). 

Kaiser, oud-speler van onder meer Ajax en Antwerp en oud-coach van RBC Roosendaal, Dynamo Dresden en FC Den Bosch, moet tegen Willem II  enkele spelers missen die op vakantie zijn. ,,De jongens die normaal gesproken een basisplek krijgen op het middenveld bijvoorbeeld. Maar dan moeten andere spelers zich maar laten zien." 

Niet onvoorbereid

Kaiser heeft er vanwege de oefenwedstrijd tegen Willem II al vier trainingen op zitten met zijn selectie. ,,Eigenlijk zouden we pas op 17 juli met de voorbereiding beginnen. Maar je kunt een duel met een profclub niet totaal onvoorbereid ingaan. Na de wedstrijd zijn de spelers wel weer anderhalve week vrij, anders wordt het wel een erg lange voorbereiding. Onze competitie begint pas op 25 augustus. En alles bij elkaar spelen we wel 40 serieuze wedstrijden in een seizoen, als je de nacompetitie en beker meetelt. Dat zijn er net zoveel als een betaaldvoetbalclub. Alleen hebben onze jongens er nog een baan naast. Dat is best pittig."

Wessel Sprangers

Kaiser wilde zijn opstelling nog niet prijsgeven, maar liet al wel weten dat Wessel Sprangers bij Dongen onder de lat begint tegen zijn oude club Willem II. En dat alle nieuwe spelers ook sowieso minuten krijgen. ,,Dan kunnen de mensen uit Dongen alvast met ze kennismaken."

Het duel in Dongen is voor Willem II de tweede oefenwedstrijd. Zaterdag boekte de ploeg van coach Adrie Koster in Diessen een 10-0-zege op de Diessense selectie. 

Volledig scherm
© VV Dongen