Donis Avdijaj.
Volledig scherm
Donis Avdijaj. © Soccrates/BSR Agency

Donis Avdijaj heeft laatste wedstrijd voor Willem II mogelijk al gespeeld

Het is hoogst onzeker of Donis Avdijaj nog terugkeert bij Willem II. De 22-jarige buitenspeler verblijft in Duitsland en probeert elders onderdak te vinden. De Russische markt is nog open.

De Tilburgse club stuurde Avdijaj volgens de officiële lezing terug naar zijn geboorteland omdat hij niet fit genoeg is om te trainen of wedstrijden te spelen. Hij kwam na de winterstop nog niet in actie voor Willem II. Hij verliet het trainingskamp in Spanje een dag eerder dan de rest van de selectie om een scan te laten maken. Een knieblessure voorkwam dat hij het normale trainingsprogramma kon volgen. 

Maar dat hij eerder huiswaarts ging had ook een disciplinaire reden. In Spanje, waar iedereen met een schone lei opnieuw begon, misdroeg hij zich weer. Eerder was Avdijaj, met drie andere Duitse spelers, door trainer Adrie Koster al uit de selectie gezet. Dat gebeurde voor de uitwedstrijd in december tegen FC Emmen. In het hotel waar de club zich voorbereidde hoorde Avdijaj tot het gezelschap dat tijdens het kaarten laat op de avond veel lawaai maakte. 

Eventueel vertrek

Met buitenspeler Marios Vrousai heeft Willem II zich al ingedekt voor een eventueel vertrek of niet meer fit raken dit seizoen van Avdijaj. Laatstgenoemde beschikt bij de Tilburgse club over een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. De kans lijkt klein dat die optie wordt gelicht.