Volledig scherm
Donis Avdijaj met koptelefoon tijdens het trainingskamp van Willem II in Spanje. © BSR/Soccrates

Donis Avdijaj per direct weg bij Willem II

Willem II heeft per direct afscheid genomen van Donis Avdijaj. In onderling overleg is besloten om het nog tot het einde van het seizoen doorlopende contract te ontbinden. Sinds half januari was de Kosovaar al niet meer aanwezig bij de Tilburgse club. 

Begin februari kwam naar buiten dat Avdijaj geen deel meer uitmaakte van de selectie van Willem II. Hij zou behalve met fysieke ook met mentale problemen kampen. Avdijaj keerde een dag eerder terug van het trainingskamp van de Tilburgse club in Spanje en zat daarna bij de eerste wedstrijd na de winterstop tegen NAC Breda nog op de tribune. Hij verklaarde toen een dag later weer op het veld te zullen staan bij de training, maar is sindsdien niet meer bij Willem II gesignaleerd.

Luzern

De naam van Avdijaj werd nog wel in relatie gebracht met FC Luzern, maar de Zwitserse club nam nooit contact op met Willem II over de de aanvaller met het Duitse en Kosovaarse paspoort. Op de veelbekeken website www.transfermarkt.nl stond sinds een paar weken een groot rood blok onder de naam van Avdijaj met de mededeling ‘disciplinair geschorst’. 

Kosovo

Die kreeg wel de openlijke steun van Bernard Challandes, de bondscoach van de Kosovaren. Maar het leidde niet tot een invatie voor de speler, die op 14 december tegen ADO Den Haag zijn laatste competitiewedstrijd speelde voor Willem II. Hij is niet opgeroepen voor de vriendschappelijke interland donderdag tegen Denemarken en het EK-kwalificatieduel tegen Bulgarije.