Volledig scherm
PREMIUM
De Champions League-finale gaat dit jaar tussen Liverpool en Real Madrid. Willem II’ers Pedro Chirivella (l) en Fran Sol zijn op 26 mei van de partij in Kiev. Als voetbalfans, maar bovenal omdat ze iets met beide clubs hebben. Chirivella is door Willem II gehuurd van de Engelse grootmacht, terwijl Sol zijn voetbalopleiding kreeg bij Real Madrid. © ANP Pro Shots

Eerst Vitesse, dan de Champions League-finale

Chirivella en SolFran Sol (26) en Pedro Chirivella (20) dragen zondag tegen Vitesse waarschijnlijk voor het laatst hetzelfde shirt. Dan scheiden de wegen van de Spanjaarden van Willem II, al komen ze op 26 mei zeker nog een keer samen. Ze willen naar de finale van de Champions League in Kiev. 

Real Madrid-Liverpool is ook een treffen tussen de club waar de spits van Willem II is opgegroeid en de club waar middenvelder Chirivella nog twee jaar onder contract staat. En de band is nog altijd hecht. Sol is goed bevriend met Daniel Carvajal, de rechtsback van Real. Chirivella, die na dit seizoen terugkeert naar Liverpool, heeft elke twee weken wel contact met zijn landgenoot Alberto Moreno. Daar bracht hij vroeger, met Roberto Firmino en de inmiddels vertrokken spelers Coutinho en Lucas Leiva, zijn vrije uurtjes mee door.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.

poll

Fran Sol heeft de kwaliteiten om eerste spits van Feyenoord te worden

Fran Sol heeft de kwaliteiten om eerste spits van Feyenoord te worden

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1989 stemmen