Volledig scherm
Rick Zuijderwijk maakte zijn eerste goal in een officiele wedstrijd voor Willem II. © BSR/SOCCRATES

Eerste goal Rick Zuijderwijk voor Willem II

Rick Zuijderwijk heeft zijn eerste goal als contractspeler van Willem II gemaakt. De Bredanaar was maandagmiddag een van de doelpuntenmakers in het met 2-3 gewonnen duel van Willem II 2 bij NEC 2 in de kampioenspoule van de tweede elftallen.

Met een jong team hadden de Tilburgers vorige week de ouverture verloren. Ditmaal deden Michael Woud, Victor van den Bogert, Joao Queiros, James McGarry, Rick Zuijderwijk, Görkem Sağlam, Paul Gladon en Elton Kabangu van de eerste selectie mee met de ploeg van coach Arno Arts. 

Zuijderwijk scoorde met een afstandsschot dat licht van richting werd veranderd. Gladon kopte de bal uit een corner binnen. Kabangu zorgde twee minuten voor tijd voor de winnende treffer. De Duitser Sağlam maakte zijn debuut in het shirt van Willem II. Hij kreeg de rol van spelverdeler, toonde overzicht en was bovendien aardig in de duels. Tot tevredenheid van de toekijkende trainer Adrie Koster. Die vindt dat Sağlam zich nog even door moet ontwikkelen om dan via invalbeurten in het eerste zijn plek te bemachtigen.