Emmanuel van de Blaak speelde op 13 november met de A-selectie van Willem II mee in een oefenduel met Ajax.
Volledig scherm
Emmanuel van de Blaak speelde op 13 november met de A-selectie van Willem II mee in een oefenduel met Ajax. © Toin Damen

Emmanuel van de Blaak van Willem II naar PSV

Emmanuel van de Blaak verhuist van de jeugdopleiding van Willem II naar PSV. De 15-jarige jeugdinternational uit Breda sloeg eerder een aanbod van Feyenoord af. Na Jöel Ideho, die de Tilburgse club voor Ajax verruilde, is het het tweede grote talent dat bij Willem II vertrekt. 

Van de Blaak, een jongen met Nigeriaanse roots, maakte in 2015 de overstap van JEKA naar Willem II. Eerder speelde hij bij Advendo. De centrale verdediger, die bij Willem II in het team onder zeventien uitkwam, kreeg eind vorig jaar een invitatie voor Oranje onder 15. Sindsdien speelde hij vijf interlands. 

Ondanks zijn jeugdige leeftijd maakte Van de Blaak al speelminuten voor Willem II. In de aanloop naar een vrij weekeinde wegens interland-voetbal hevelde trainer Adrie Koster hem in november 2019 over naar de A-selectie. In een oefenduel met Ajax kreeg hij speeltijd voor de Tilburgse club. 

Willem II betreurt bij monde van hoofd opleidingen Bastiaan Riemersma het vertrek van de beide spelers. Aan de andere kant is hij trots dat de Tilburgse opleiding twee spelers aan topclubs levert.