4
EINDE
1
  • Cyriel Dessers 17' 42'
  • Silvester van der Water 55'
  • Mauro Júnior 63'
  • Vangelis Pavlidis 33'

Erg zwak Willem II verliest kansloos in Almelo: 4-1

Willem II kon geen enkele vuist maken tegen Heracles. Een 4-1 nederlaag is niet eens geflatteerd. Een blunderende Wellenreuther en niet fitte Nelom kostten Willem II de kop.

Adrie Koster had onverwacht een puzzeltje te leggen bij Willem II. De trainer zag Nunnely geblesseerd afhaken waardoor Ndayishimiye net als Nelom zijn debuut maakte. Vrousai verhuisde naar de rechterkant.

Het pakte in de beginfase niet uit zoals door Koster gehoopt. Ndayishimiye stond vaak te diep waardoor Willem II op het middenveld een speler tekort kwam. Aan Nelom was af te zien dat hij niet wedstrijdfit is. Die valt dat met nul wedstrijden in de benen niet aan te rekenen. Na een kwartier voetballen kreeg Koster er een derde probleem bij. Dessers zette Peters en Holmen te kijk en schoot Heracles op voorsprong.

Willem II stelde daar weinig tegenover. Teveel spelers zaten niet in de wedstrijd. Zo moest Vrousai zichtbaar wennen aan zijn oude positie. Zoals altijd kon Willem II uiteindelijk terugvallen op individuele kwaliteit. Na 33 minuten toonde Ndayishimiye zijn vaardigheid. Met een simpele voetbeweging stelde hij Pavlidis in staat om zijn vijfde treffer van het seizoen te maken, 1-1.

De Tilburgse club ging wat makkelijker voetballen en er kwam rust in de ploeg. Wellenreuther maakte daar een eind aan. De keeper kwam zoals wel vaker zomaar zijn doel uit. Peters zag zich genoodzaakt Dessers naar de grond te werken. De Almelose spits kreeg de vrije trap mee. Die promoveerde hij zelf tot doelpunt, met een blunderende Wellenreuther in de hoofdrol: 2-1.

Tien minuten na rust besliste Heracles het duel. Mauro Junior liep weg uit de rug van Peters. De Braziliaan zag Van der Water volledig vrijstaan. Die volleerde de bal achter Wellenreuther: 3-1. Het was geen toeval te noemen dat alle doelpunten tot stand kwamen in de buurt van Nelom. De linksback leverde krap tien minuten na de derde van Heracles zomaar de bal in. Mauro Junior wist te profiteren, 4-1. Daar bleef het bij. Er is dus een hoop werk aan de winkel voor Willem II.

Volledig scherm
Miquel Nelom tijdens zijn debuut © BSR Agency