Volledig scherm
Co Adriaanse is een van de vijf trainers die zelf opstapte bij Willem II door voor zijn laatste wedstrijd niet op te komen dagen. © Proshots

Erwin van de Looi dertiende trainer die contract niet uitdient bij Willem II

Erwin van de Looi is de dertiende trainer bij Willem II die sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 zijn contract niet uitdient. In acht gevallen ging het om het ontslag van een trainer. Het is de vijfde keer dat een oefenmeester zelf opstapt.

Voormalig dameskapper Jan Notermans was in 1985 de eerste trainer die zijn contract niet uitdiende. Tien wedstrijden voor het einde van diens tweede seizoen nam zijn assistent Nico Neele het over. Werd Notermans ontslagen, in 2000 regisseerde Co Adriaanse zelf zijn vertrek door voor de laatste wedstrijd van het seizoen niet meer te verschijnen.

Mark Wotte koos eieren voor zijn geld en verliet Willem II begin 2004. De Hagenaar werd technisch manager bij Feyenoord op een moment dat de Tilburgse club serieus zijn ontslag overwoog. Andries Jonker verliet na een reeks nederlagen vrijwillig de trainersstoel. Hij was alleen verantwoording aan zichzelf schuldig, want hij was tevens technisch directeur. Arno Pijpers stopte wegens gezondheidsproblemen al na een paar weken als trainer. 

Piet de Visser kreeg in 1991 zijn ontslag nadat hij van technisch directeur weer trainer was geworden. Zijn opvolger Jan Reker werd in maart 1995 op straat gezet. Diens opvolger Theo de Jong sneuvelde een jaar later. Meer recent nam Willem II voortijdig afscheid van Robert Maaskant, Dennis van Wijk, Alfons Groenendijk en Gert Heerkens. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement