Volledig scherm
Archiefbeeld van Tom van de Looi bij Jong FC Groningen. © Angelo Blankespoor

Erwin van de Looi ziet zoon Tom live debuteren

De spelers van Willem II kregen woensdag even de gelegenheid om uit te blussen van de zware trainingsarbeid. Na een lange trainingssessie in de ochtenduren stond er verder niets meer op het programma.

De meeste spelers waren zo uitgeblust dat de animo voor een teamactiviteit niet groot was. Een paar spelers vermaakte zich met tafeltennis of poolbiljart in de hal van het hotel. Het gros zocht de rust van de kamer op.

Trainer Erwin van de Looi beleefde een wel heel bijzondere middag. Hij vond op internet een livestream waar het oefenduel van FC Groningen tegen Club Brugge werd uitgezonden. Dat is nuttig, zeker als je de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen opent. 

Quote

Erwin van de Looi zag zijn zoon Tom debuteren tegen Club Brugge

Maar er was nog een reden dat de trainer van Willem II blij was dat hij de livestream kon bekijken. Hij zag zijn zoon Tom van de Looi debuteren in het shirt van de club waar hij zelf zo lang voor de groep had gestaan. Dat gebeurde uitgerekend op de dag dat zijn oudere zoon jarig was. Reden genoeg dus om later, tijdens de avondmaaltijd, een wijntje te drinken. 

Kruys-scenario

De vraag is of Van de Looi nu moet hopen dat zijn zoon erin slaagt om een basisplaats af te dwingen voor de wedstrijd tegen Willem II. Collega-trainer Gert Kruys heeft er slechte ervaringen mee om tegen een team te spelen, waarin zijn zoon stond opgesteld. Weken ging het erover in aanloop naar de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Utrecht wat jaartjes geleden. Gert Kruys bleef maar beweren dat hem niets kon overkomen. Maar uitgerekend in die wedstrijd besloot Rick Kruys zijn mooiste doelpunt ooit te maken. Hij ramde de bal snoeihard in de kruising. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
151 stemmen