Volledig scherm
Fran Sol bedankte afgelopen donderdag de fans van Willem II. © ©Toin Damen

Fran Sol bedankt Willem II-supporters via emotioneel betoog: ‘Ik weet dat dit vaarwel niet voor altijd is’

Willem II-topscorer Fran Sol nam afgelopen week afscheid van Willem II. Door een miljoenentransfer werd de overgang naar Oekraïense topclub Dinamo Kiev afgerond. Via een emotioneel bericht op social media nam de Spaanse publiekslieveling donderdag afscheid.

De cultheld kreeg bij Willem II een warme band met de club. Daarnaast bleek Tilburg als een warm bad voor de spits. ,,Het is een eer geweest om van deze club deel uit te maken. Ik kwam als een voetballer, maar ging weg als een beter persoon.”

Wat echter de meest in het oog springende connectie werd, was die tussen Sol en de supporters. De spits en de achterban kenden een sublieme wisselwerking. Sol is de Willem II-supporters dankbaar. ,,De fans, oh de fans. Jullie hebben me een van de gelukkigste mensen van de wereld laten voelen. Jullie hebben me door de moeilijkste momenten geholpen. Ik voelde me zo sterk door jullie steun. Mijn familie en ik hebben jullie in onze harten gesloten. De support die jullie gaven is heel bijzonder.” 

Het voorlopige afscheid is nog niet het officiële afscheid van de Spanjaard bij de club. Sol komt over enkele weken nog persoonlijk afscheid nemen van de supporters. ,,Dit is geen goede manier om dag te zeggen. Daarom kom ik over een aantal weken terug in Tilburg. Ik weet dat dit vaarwel niet voor altijd is.”