Volledig scherm
Fran Sol © pro shots

Fran Sol beslist na zijn vakantie over Cruz Azul

Fran Sol heeft in een interview met de Spaanse sportkrant Marca toegegeven dat het Mexicaanse Cruz Azul serieuze interesse in hem heeft. De Spaanse spits van Willem II gaat woensdag met vakantie, eerst naar Kiev en dan naar Jordanië. Daarna wil hij helder hebben of de Mexicaanse competitie een goede vervolgstap is in zijn carrière.

De 26-jarige aanvaller staat bij Willem II nog een seizoen onder contract en heeft een optie voor nog een seizoen. Zonder nog contact gehad te hebben met de Tilburgse club gaat Cruz Azul ervan uit dat het ongeveer twee miljoen euro moet betalen voor de man die dit seizoen 16 keer scoorde voor Willem II.

Bij Cruz Azul zou Sol herenigd worden met Edgar Mendez die hij nog uit zijn periode bij de jeugd van Real Madrid kent. Mendez maakte vorig seizoen de overstap van Alaves naar Cruz Azul, dat op 4 juni met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. Dan wil de Mexicaanse club, die getraind wordt door de Portugees Pedro Caixinha, een handvol nieuwe spelers presenteren. Behalve Sol staat ook Nani op het lijstje.

In het interview met Marca zegt Sol dat hij indicaties heeft dat Cruz Azul hem een mooie aanbieding wil doen. ,,Als voetballer moet je in tien, vijftien jaar tijd je geld verdienen". Voor Sol spelen echter ook andere factoren een rol. Hij vindt Mexico een prachtig land en zou graag nog een keer samen spelen met een van zijn voetbalvrienden. 

Bij Willem II is officieel nog niets bekend van de interesse van Cruz Azul in de Spaanse spits. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement