Fran Sol tijdens zijn presentatie.
Volledig scherm
Fran Sol tijdens zijn presentatie. © Instagram.com/frank_sol9

Fran Sol doorstaat keuring en tekent contract in Kiev: ‘Club met een geweldige geschiedenis’

Dinamo Kiev heeft Fran Sol woensdagavond gepresenteerd als nieuwe spits. De 26-jarige Spanjaard, afkomstig van Willem II, onderging eerder op de dag tal van medische keuringen. Door vertragingen arriveerde hij pas laat in Kiev. ,,Dit is een club met een geweldige geschiedenis.” 

Sol zette bij de nummer twee van Oekraïne zijn handtekening onder een contract voor 4,5 jaar. Nu de formaliteiten zijn afgerond, kan hij direct door naar Spanje. Zijn nieuwe club is de komende dagen nog op trainingskamp in Marbella, de locatie die hij eerder ook met Willem II aandeed. ,,Het mooiste aan voetbal vind ik het maken van doelpunten. Ik ben naar Dinamo Kiev gekomen om te scoren en kan niet wachten om daarmee te beginnen”, zei Sol tijdens zijn presentatie in Oekraïne. ,,Ik ben blij dat Dinamo me de kans geeft om Europees voetbal te spelen.”

Willem II presenteert donderdag de Griekse aanwinst Marios Vrousai als nieuwe buitenspeler. Die arriveerde woensdag in Tilburg. Vrijdag zal hij voor het eerst meetrainen met de selectie. Willem II hoopt dat er dan ook een nieuwe spits aan zal sluiten. De Tilburgse club moet vrijdag voor 12.00 uur een zaak afgerond hebben om een eventuele opvolger voor Sol nog speelgerechtigd te krijgen voor de streekderby tegen NAC. 

Bekijk hier de reactie van clubwatcher Wilber Hack