Volledig scherm
Fran Sol, scorend tegen Heracles, kan de eerste speler worden in de geschiedenis van Willem II die vijf opeenvolgende eredivisiedoelpunten voor zijn rekening neemt. © Proshots

Fran Sol gaat voor vijf op een rij

Fran Sol kan zaterdagavond een record vestigen. Scoort hij als eerste voor Willem II, dan is hij de eerste speler van de Tilburgse club die vijf opeenvolgende doelpunten in de eredivisie voor zijn rekening neemt. De kans is aanwezig, want de Spaanse spits maakte er drie in vier ontmoetingen met Excelsior. 

Excelsior staat op de vijfde plaats als er een klassement opgemaakt wordt van eredivisieploegen die sinds de zomer van 2017 de meeste punten in uitwedstrijden pakten. Alleen Ajax (42), PSV (42), AZ (39) en Feyenoord (33) waren succesvoller op vreemde bodem. Excelsior pakte 29 punten.

Het geeft wel aan dat het voor Willem II een lastige wedstrijd wordt. De Tilburgse club was ook de enige club waarvan Excelsior vorig seizoen twee keer won. Bij het thuisduel was daar wel de rode kaart voor Darryl Lachman voor nodig. Daarna kon Excelsior een 0-1 achterstand ombuigen in een 2-1 zege. 

De kans op een treffer van buiten het strafschopgebied is groot. Excelsior kreeg dit seizoen al vier doelpunten uit een dergelijke situatie tegen. Willem II liet zich drie keer door een afstandsschot verrassen.