Pol Llonch keert terug in de basis van Willem II.
Volledig scherm
Pol Llonch keert terug in de basis van Willem II. © BSR/SOCCRATES

Freek Heerkens en Pol Llonch terug bij Willem II

Freek Heerkens en Pol Llonch zijn terug in de selectie van Willem II voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Emmen. De Spanjaard ontbrak door een kuitblessure bij het 1-1 gelijke spel tegen FC Utrecht. Heerkens bleef afgelopen zondag wegens vocht in de knie aan de kant.

,,Op Fernando Lewis na hebben we een fitte selectie", zei trainer Adrie Koster van de Tilburgse club. Die maakte wel een voorbehoud. Vorige week kondigde hij ook aan dat iedereen speelklaar was, maar raakten Heerkens en Llonch nog geblesseerd op de laatste trainingsdag. Dat tweetal krijgt in Emmen normaal gesproken een basisplaats. 

Willem II traint vrijdag om half drie en reist daarna naar Emmen af.  ,,We spelen al om half zeven. Dan is het verstandig om een dag eerder al te vertrekken", zei Koster. ,,Dan kunnen de spelers vrijdagavond op de kamer nog rustig een potje kaarten of zo.” Hij zei het met een kwinkslag. Ook vorig jaar bracht Willem II de nacht in een Emmens hotel door. De vier Duitse spelers werden op de dag van de wedstrijd uit de selectie verwijderd. De Tilburgse club won het duel, van belang om weg te komen bij de onderste plaatsen, met 2-0. 

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmén, Peters, Heerkens; Saddiki, Ndayishimiye, Llonch; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.