Frustratie bij Peters na wissel in grootste wedstrijd van zijn leven: ‘Zag het absoluut niet aankomen’

VIDEOJe moest afgelopen week goed je best doen om Jordens Peters níét in het nieuws voorbij te zien komen. De verdediger, 32 lentes jong en man van de club, was hot in aanloop naar de grootste wedstrijd van zijn leven. ,,De grootste, maar het is niet de mooiste geworden. Dan had je moeten winnen.”

De aanvoerder zag net als zijn trainer Adrie Koster dat het strijdplan in beginsel werkte. Voor 38 minuten om precies te zijn. Toen na de 0-1 van Daley Blind ook meteen de 0-2 van Klaas-Jan Huntelaar viel, was het doek eigenlijk al gevallen. ,,Ik denk dat we goed in de wedstrijd zaten, dat we Ajax konden ontregelen", vertelde Peters voor de camera van het Brabants Dagblad. ,,Maar je gaat uiteindelijk met 0-2 de rust in, terwijl je het gevoel had dat je het niet verkeerd deed.”

Finaleplek of niet, van een trots gevoel was na afloop nog geen sprake bij de Tilburgse ploeg. Zeker Peters baalde als een stekker, de aanvoerder werd na een dik uur gewisseld. ,,Ik begrijp niet goed waarom je je aanvoerder in de finale naar de kant haalt. Ik ben altijd zelfkritisch, maar ik vond niet dat ik slecht in de wedstrijd zat, dus ik zag hem ook absoluut niet aankomen.”

Voorzichtig, heel voorzichtig verscheen er tot slot toch nog een glimlach op het gezicht van de routinier. ,,Heel het avontuur naar de finale toe is geweldig geweest. Ik zag vandaag een spandoek, dat was het grootste spandoek dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Dat is gewoon fantastisch. Dit avontuur heeft een hele hoop goodwill gekweekt, er hangt een heel positieve sfeer rond de club.”

Volledig scherm
Jordens Peters tijdens de bekerfinale. © BSR Agency

Bekijk hieronder beelden van de terugkomst van de Willem II-selectie.