Volledig scherm
De sticker van de Kruikenzeiker in de buurt van het trainingskamp van Willem II. © BD

Geen vlagvertoon, wel Kruikenzeiker

Normaal wappert er bij een oefenwedstrijd van Willem II, waar ook ter wereld, minimaal een Willem II-vlag. Die is van Anton Heijstek die al jaren alle trainingskampen van de Tilburgse club  bezoekt.

Maar bij Dame de Noche was er geen rood-wit-blauw te bekennen. Toeschouwers werden door de Duitse club volgens persvoorlichter Wouter Janssen niet toegestaan bij het oefenduel van Willem II met Borussia Dortmund. 

Als een haas ontdeed die zich van zijn Willem II-sjaal. De Willem II-trui moest uit, terwijl de vlag onder een stapel 3XXL-jassen van een van de fotografen werd verstopt. Als representant van de Nederlandse media werd hij langs een viertal controleposten geloodst.

Het is ongelooflijk wat een club als Borussia Dortmund allemaal aan laat rukken om zo'n trainingsveld aan te kleden. Doeken met BvB erop. Houten tribunes met aparte persplaatsen. Een houten stellage voor de video-camera's om alles vast te leggen, waar een prachtige houten trap naartoe gaat. 

Aan de VIP-zijde van het veld staan een paar barakken die als kleedkamer en ontvangstruimte dienen. Alleen voor de mensen die een hele hoge functie bij de Duitse club bekleden. De spelersbussen kunnen doorrijden tot vlak voor de kleedkamer. Willem II arriveert in een Spaanse bus. Dortmund heeft de eigen spelersbus uit Duitsland over laten komen. 

Imponerend was het allemaal. Een half uur voor de aftrap wordt er ineens een biertentje neergezet. Dat is bestemd voor de supporters die aan de overkant van de VIP-tribune mogen bivakkeren. Van een besloten wedstrijd is dus geen sprake, bemerkt ook die ene Willem II-fan op de verkeerde tribune. Graag had hij temidden van de Duitsers met zijn rood-wit-blauwe vlag gewapperd. 

De vraag is waar de andere Willem II-supporter(s) gebleven zijn. In de straat van het NH San Pedro-hotel waren de lantaarnpalen aanvankelijk maagdelijk blank. Maar midden in de week zat op een van die palen ineens een stikker van de Kruikenzeiker. Benieuwd hoe lang die blijft hangen als aandenken aan een voor Willem II geslaagd trainingskamp.