Volledig scherm
Görkem Saglam in het shirt van zijn oude werkgever. © ProShots

Görkem Sağlam direct in selectie Willem II voor bekerduel in Friesland

Görkem Sağlam, die deze week door Willem II is aangetrokken, maakt al meteen deel uit van de selectie voor het bekerduel woensdagavond met Heerenveen. Trainer Adrie Koster wil de Duitse middenvelder zo snel mogelijk laten acclimatiseren.

Het bekerduel komt wat dat betreft goed uit. De Tilburgers stappen woensdagochtend om 9.15 uur in de bus, drinken onderweg nog ergens koffie en trekken zich daarna terug in een hotel. Op Fernando Lewis en James McGarry na is de selectie compleet. Koster wil Willem II in de vertrouwde samenstelling laten spelen.

De Zeeuwse trainer vindt dat het bekertoernooi van zijn charmes is beroofd nu er zo ver vooruit is geloot. Willem II weet bijvoorbeeld dat bij een overwinning een thuiswedstrijd tegen Feyenoord of Fortuna Sittard volgt. In een eventuele halve finale zouden de Tilburgers AZ of PSV in eigen huis kunnen treffen. ,,Jammer, maar het is wat het is”, zei Koster. ,,Ik kan me voorstellen dat burgemeesters op tijd willen weten welke wedstrijden er gespeeld worden om veiligheidsmaatregelen te nemen.”

Vermoedelijke opstelling Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmen, Peters, Heerkens, Llonch, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.