Volledig scherm
Willem II won vrij eenvoudig van Quick. © BSR Agency
0
EINDE
4
  • Mike Trésor Ndayishimiye 2' 25' 73'
  • Paul Gladon 77'

Hattrick Ndayishimiye bezorgt Willem II winst bij Quick

Willem II heeft dankzij Mike Tresor Ndayishimiye eenvoudig gewonnen bij Quick. Ook gladon scoorde, en dus werd het 0-4.

De spelers van Quick hadden hun shirt nog niet in de broek of het stond al 0-1. Mike Tresor Ndayishimiye zette Willem II na twee minuten op voorsprong. Daar ging een goede actie van Mats Köhlert aan vooraf. Een prettige start dus voor de Tilburgers, die eigenlijk nooit in de problemen kwamen.

Ndayishimiye was niet van plan om gas terug te nemen. De Belg ontwikkelt zich geweldig en liet dat ook tegen Quick zien. Na 25 minuten besliste hij met een rake knal het duel: 0-2. En dus kon Adrie Koster met een gerust hart wisselen. Hij bracht Damil Dankerlui en Paul Gladon. Evangelis Pavlidis en Bart Nieuwkoop bleven in de kleedkamer achter.

Het duurde wel even voor de tweede helft startte. Honderden kinderen betraden het veld en deden de warming-up van de Willem II-wissels mee. Zij gingen uiteindelijk van het veld af. Quick begon enthousiast aan de tweede helft. Het kreeg drie corners, maar wist die niet te benutten. Willem II geloofde het wel, Ndayishimiye niet. De NEC-huurling schoot er na 73 minuten nog maar eentje in: 0-3. En dus was het met een hattrick op zak zijn avond. Gladon, die nog niet scoorde in dienst van Willem II, deed dat nu wel. Hij bepaalde in de 75e minuut de eindstand op 0-4.