Heerkens begrijpt niets van gezapig Willem II: ‘De wil bij Emmen was groter’

VideoAanvoerder Freek Heerkens van Willem II snapt er niets van dat zijn club zondagmiddag een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen laagvlieger FC Emmen (2-3). ,,De wil bij Emmen was groter en dat mogen we onszelf kwalijk nemen.”

Willem II beleefde een rumoerige aanloop naar de ontmoeting met de promovendus. Trainer Adrie Koster ontnam Jordens Peters de aanvoerdersband na diens misbaar tijdens de bekerfinale tegen Ajax, waardoor Heerkens de band om zijn arm geschoven kreeg. ,,Maar vanaf eergisteren ging de focus volledig op deze wedstrijd”, stelt de interim-aanvoerder. ,,We waren volop in de race voor de play-offs. We wilden het in eigen hand houden, maar dat hebben we nagelaten.”

Omdat concurrent FC Groningen overtuigend won van Fortuna Sittard, moet Willem II hopen dat de noorderlingen volgende week punten verspelen tegen uitgerekend FC Emmen. ,,Is dat zo? Dan zal ik ze dadelijk feliciteren met het lijfsbehoud en zullen we er een beroep op doen dat ze nog een keer gas geven”, zei Heerkens met een knipoog. ,,Dan proberen wij hetzelfde te doen in Den Haag en proberen om drie punten mee te nemen.”

Reactie Adrie Koster

Volledig scherm
Freek Heerkens. © Soccrates