Volledig scherm
Freek Heerkens in actie tijdens het uitduel met PEC Zwolle. © BSR Agency

Heerkens op de weg terug bij Willem II, Nelom geldt als alternatief

Freek Heerkens van Willem II gaat het vermoedelijk wel redden om vrijdag in Friesland tegen Heerenveen in actie te komen. De linksback van de Tilburgse club, die woensdag bij de training ontbrak, meldt dat hij aan de beterende hand is. Mocht hij toch nog afhaken dan heeft trainer Adrie Koster met Miquel Nelom een alternatief.

Nelom is weer fit. Ook Rick Zuijderwijk en João Queirós trainen weer voluit mee, zodat Willem II het voorlopig alleen zonder de langdurig geblesseerde Fernando Lewis moet stellen. Pol Llonch is tegen Heerenveen geschorst.

Koster heeft verschillende opties om de balveroveraar op het middenveld te vervangen. Hij zou Bart Nieuwkoop door kunnen schuiven naar het middenlinie en Damil Dankerlui in de ploeg kunnen brengen als rechtsback. Ingrijpender is het naar de rechterflank halen van Heerkens, Nelom op links posteren en Nieuwkoop door laten schuiven.

Quiñónez of Dankerlui

Er zijn twee simpelere opties. Jhonny Quiñónez kan op de positie van Llonch spelen. Hoewel hij het bij de beloften tegenwoordig wat beter doet lijkt dat nog geen optie. Waarschijnlijk zal Koster Dankerlui voor zijn doelpunt tegen Ajax belonen met een basisplaats als middenvelder. Daar heeft hij al eens eerder gespeeld.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmén, Peters, Heerkens; Dankerlui, Ndayishimiye, Saddiki; Nunnely, Pavlidis, Köhlert. 

‘Willem II leeft als bijna nooit tevoren’