Volledig scherm
Ibrahim Kargbo wil schade verhalen op KNVB © Proshots

Ibrahim Kargbo wil schade verhalen op KNVB

Ibrahim Kargbo wil de schade die hij heeft opgelopen wegens de veroordeling voor matchfixing door de KNVB verhalen op de voetbalbond, zo laat hij weten aan Brabants Dagblad. De voetballer uit Sierra Leone voelt zich gesterkt nu het Openbaar Ministerie hem door gebrek aan bewijs niet kan vervolgen.

Volgens de voetbalbond had Kargbo onder meer het resultaat bij enkele wedstrijden van Willem II gemanipuleerd. Dat concludeerde de KNVB op basis van een onderzoek van de eigen integriteitscommissie. Die had ook met de speler gesproken. Volgens het Openbaar Ministerie wijst alles er op dat Kargbo zich schuldig maakte aan matchfixing, maar biedt het Wetboek van Strafrecht geen mogelijkheden om de voetballer aan te pakken.

Kargbo voelt dat hij door het uitblijven van zo'n veroordeling het gelijk aan zijn kant heeft. ,,De KNVB heeft mijn carrière om zeep geholpen", zegt Kargbo, die als straf van de voetbalbond kreeg opgelegd dat hij niet meer in de Nederlandse competities mag uitkomen. ,,Ik ben nooit bang geweest voor de uitkomst van het onderzoek. Ik weet wat ik gedaan heb in mijn periode bij Willem II. Mijn advocaat moet er nu voor zorgen dat de KNVB mijn naam zuivert en dat ik een schadeloosstelling krijg."