Volledig scherm
Thomas Meissner na zijn treffer tegen NAC in Breda. Het duel eindigde in 2-2. © ANP Pro Shots

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

pollWillem II hervat aanstaande zondag de competitie. Direct staat een beladen duel op het programma. Bij aanvang van de tweede seizoenshelft ontvangen de Tricolores buurman NAC. Eerder dit seizoen deelden de aartsrivalen nog de punten (2-2).

De fans van de Tilburgers incasseerden deze week een gevoelige tik, toen publiekslieveling Fran Sol verkocht werd. De Spaanse topschutter werd voor een miljoenenbedrag overgedaan aan Oekraïense topclub Dinamo Kiev. Voor de aanvalsleider van Willem II een kans die hij niet kon laten lopen. Voor hoofdtrainer Adrie Koster hoogstwaarschijnlijk een domper, ondanks de hoge transfersom.

Poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen

Wat de burger geen moed zal geven, is de thuisreeks waar Willem II aan bezig is. Onder leiding van de afgelopen zomer aangestelde Adrie Koster werd er slechts één keer op eigen veld gewonnen. De laatste vier thuisduels werden zelfs verloren. En ook de laatste vijf eredivisieduels waar Fran Sol niet aan deelnam werden verloren. Daartegenover staat de dramatische serie aan uitwedstrijden waaraan voor tegenstander NAC geen einde lijkt te komen. De Bredanaars wachten al elf wedstrijden buitenshuis op een overwinning.

Sterk tegen NAC

Waar Willem II zich zondag aan vast kan houden, is aan het feit dat NAC al sinds 2011 niet meer won in Tilburg. Daarnaast verloren de Tricolores sowieso al vijf eredivisieduels niet meer van de Bredanaars. Willem II vergaarde tot dusverre al vier punten meer dan NAC. Ook ging de ploeg van Koster de winterstop met opgeheven hoofd in, door op bezoek in Emmen het jaar met een zege af te sluiten.

Tegenstander NAC is overigens bezig aan een sterke reeks. Waar de ploeg lang met De Graafschap leek te gaan strijden om directe degradatie af te wenden, is de ploeg van Mitchell van der Gaag nu drie duels ongeslagen. Daardoor heeft NAC de veilige plaatsen weer in het vizier. 

Volledig scherm
Fran Sol eerder dit seizoen in actie tegen NAC. © ANP Pro Shots