Volledig scherm
Ismail Azzaoui, de huurling van VfL Wolfsburg, bewijst de laatste weken steeds meer zijn waarde voor Willem II. Hij zegt dat hij na zijn zware blessure bijna weer een hele wedstrijd aan kan. © ©Toin Damen

Ismail Azzaoui begreep boodschap: 'Ik dacht alleen maar aan winnen'

'Vechten, iets creëren en nog proberen te winnen'. Voor Ismail Azzaoui waren er geen andere opties toen hij bij de wedstrijd van Willem II tegen Sparta de tweede helft het veld ingestuurd werd. Hij kwam als vervanger van verdediger Jop van der Linden om de Tilburgse ploeg aanvallende impulsen te geven.

De huurling van VfL Wolfsburg manifesteert zich de laatste weken steeds nadrukkelijker. Als invaller zorgde hij na een solo bij de uitwedstrijd tegen AZ voor de aansluitingstreffer. In het oefenduel tegen FC Den Bosch, dat aan het vrije interlandweekeinde vooraf ging, scoorde hij tweemaal. 

Ook tegen Sparta stelde hij niet teleur. Azzaoui had maar 52 seconden nodig om zijn waarde te bewijzen. Na een fraaie actie gaf hij de assist op Thom Haye, die de Tilburgse club terug bracht in de wedstrijd.

Beslissing van de trainer

Dat er voor hem nog geen basisplaats was weggelegd is 'een beslissing van de trainer' waar hij zich bij neerlegt. ,,Het verraste mij niet echt", zegt hij. ,,Ik doe mijn best. Dat leverde die scoringskans tegen Ajax, het doelpunt tegen AZ en de goals in die oefenwedstrijd op. Door me op het veld te laten zien probeer ik mijn situatie te veranderen."

Volgens trainer Erwin van de Looi stopt Azzaoui al zijn energie in het maken van zijn acties. ,,Maar er zijn ook wel eens momenten dat je de bal niet hebt", aldus de trainer, die in de slotfase van de wedstrijd tegen Sparta langs de zijlijn nog wat aanwijzingen aan de Belgische Marokkaan gaf. ,,Hij bleef teveel in de buurt van de spitsen Ogbeche en Sol hangen. Ik heb gezegd dat hij meer vanaf het middenveld moest spelen", aldus Van de Looi.

Azzaoui begreep de boodschap, maar had er intuïtief geen moment aan gedacht om zich wat verder terug te laten zakken. ,,Ik dacht alleen maar winnen, het team op sleeptouw nemen en een beslissing forceren. Want natuurlijk hadden we moeten winnen van Sparta", aldus Azzaoui. 

Energie

Die vond dat hij eerder wel had aangetoond dat hij het verdedigende werk niet schuwt. Hij haalde als voorbeeld de uitwedstrijd tegen FC Groningen aan, waar Willem II een 1-0 voorsprong over de streep moest trekken. Dat Willem II na de uitstekende start na rust toch weer terugviel en Sparta weer terug in de wedstrijd liet komen vond hij wel verklaarbaar. ,,We moesten alles geven om terug te komen tot 2-2. Dat kostte een hoop energie."

Energie. Het is een van de redenen dat Azzaoui nog geen basisplaats krijgt bij Willem II. Volgens Van de Looi is aan de speler nog te zien dat hij als gevolg van een kruisbandoperatie bijna een jaar geen competitie in de benen heeft. Azzaoui zegt zich steeds te fitter gaan voelen. ,,Ik heb in het tweede team al 90 minuten gespeeld. Ik denk dat ik nu klaar ben voor een minuut of zeventig op het hoogste niveau. Maar ik voel aan alles dat ik snel helemaal fit zal raken."

Dat hij aan het einde van de wedstrijd tegen Sparta trekkebenend over het veld ging, had niets met inhoud te maken. Azzaoui kreeg last van zijn enkel. ,,Maar ik verwacht niet dat het een groot probleem zal zijn", keek hij alweer vooruit naar de wedstrijd tegen VVV Venlo. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement