Volledig scherm
Ondersteund door fysiotherapeut Gijs van der Bom en clubarts Jan de Waal Malefijt krabbelt Ismail Azzaoui op. Even later zou hij de wedstrijd hervatten om in de rust toch gewisseld te worden. © Proshots

Ismail Azzaoui negeert dokteradvies

Ismail Azzaoui had zondagmiddag in de Arena bij de wedstrijd tegen Ajax even de assistentie van clubarts Jan de Waal Malefijt van Willem II nodig. De Belgische Marokkaan was aan het hoofd geraakt, lag groggy op het gras, krabbelde op, moest proberen aan de zijlijn de vinger van de clubarts te volgen, maar leek rijp voor een wissel. Toch stapte hij weer het veld op.

,,In eerste instantie gaf de dokter inderdaad aan dat hij gewisseld moest worden", vertelde trainer Erwin van de Looi. Azzaoui stapte echter gewoon weer het veld op. ,,De dokter heeft nog even contact met Azzaoui gezocht toen die net weer aan het spelen was. Omdat hij zelf aangaf nergens meer last van te hebben en best verder te kunnen voetballen, is hij blijven staan."

In de rust besloot de trainer alsnog om in te grijpen. Azzaoui moest plaats maken voor Daniel Crowley. Daar begreep hij zelf weinig van. ,,Ik had best door kunnen voetballen. Waarom ik eraf moest, dat moet je maar aan de trainer vragen."Die was daar heel duidelijk over. ,,In een aantal momenten kon je zien dat hij niet meer helemaal fris maar was", aldus Van de Looi.

Ondanks zijn hoofdblessure had Azzaoui in de Arena tweemaal de openingstreffer op zijn schoen. In het strafschopgebied van Ajax mikte hij in kansrijke positie hoog over. Op slag van rust kapte hij Frenkie de Jong uit om de bal vervolgens op het lichaam van Ajax-doelman Andre Onana te schieten. ,,Misschien had ik de bal in dat geval breed moeten leggen", zei Azzaoui, die eerder bij de thuiswedstrijd tegen Ajax ook verzuimde om de Tilburgers naar een voorsprong te schieten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement