Volledig scherm
Jack Buckens © Beeld Werkt

Jack Buckens nieuwe voorzitter raad van commissarissen Willem II

TILBURG - Jack Buckens is per direct de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij Willem II. De 59-jarige ir. drs. Buckens, die in Hilvarenbeek woont, zwaaide onlangs af als directievoorzitter bij Interpolis.

Bij zijn afscheidsreceptie werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In het maatschappelijk leven bekleedt en bekleedde Buckens ook diverse functies. Zo zit hij in de Raad van Toezicht bij de Stichting Theaters Tilburg en is hij bestuurslid van de regio Midden-Brabant van de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging. Verder was hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Kompaan en De Bocht Jeugdhulpverlening en Vrouwenopvang Midden-Brabant.

Bekend gezicht
Buckens was als businesspartner en vertegenwoordiger van een van de belangrijkste sponsoren van Willem II een bekend gezicht bij de club. Hij is een hartstochtelijk supporter van Willem II en is zeer enthousiast om zijn nieuwe rol in de RvC op zich te nemen. Buckens:‘Ik kies vanuit mijn passie voor Willem II voor deze stap", aldus Buckens. "Met de leden van de RvC heb ik een lang en goed gesprek gehad over het voorzitterschap en de structuur van de club. Het spreekt voor zich dat ik zeer gemotiveerd ben om aan de slag te gaan."

De vorige voorzitter van de rvc van Willem II was Mark van Boekel. Hij legde eind vorig jaar zijn functie neer en overleed begin mei van dit jaar op 60-jarige leeftijd. Sindsdien vervulde Marc Verstraeten de rol van waarnemend voorzitter. ,,Gezien zijn imposante staat van dienst is de rvc zeer verheugd om Jack als nieuwe voorzitter te presenteren", aldus Verstraeten. ,,Hij is een Willem II’er, heeft een groot Tilburgs netwerk en zijn visie over het besturen van een organisatie als Willem II sluit aan bij de visie van de club."