Volledig scherm
RKC Waalwijk heeft interesse in Willem II-doelman Luuk Brand. De Waalwijkse keeper werkt ook proeftrainingen af bij ADO Den Haag. © Soccrates

Jarno Abbel op amateurbasis naar RKC Waalwijk

Jarno Abbel voetbalt het komende seizoen bij RKC Waalwijk. Dat bevestigde algemeen directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkse club. De 20-jarige linksback uit Asperen maakt de overstap van de opleiding van Willem II. Bij de Tilburgse club kwam hij niet in aanmerking voor een contract. 

Na Paul Quasten en Dean van der Sluys, die de overstap maakt van TOP Oss, is Abbel de derde linksback bij RKC. Hij begint bij het beloftenteam. ,,Maar hij beschikt over de potentie om door te groeien", zegt Van Mosselveld. Bij Willem II maakte Abbel tot de winterstop deel uit van de A-selectie. Die werd toen ingekrompen.

Behalve Abbel kan ook doelman Luuk Brand bij RKC terecht. De 19-jarige keeper uit Waalwijk speelde het afgelopen seizoen op amateurbasis bij Willem II en komt niet voor een contract in aanmerking. Voor Brand is meer belangstelling. De afgelopen twee vrije dagen van Willem II werkte hij proeftrainingen af bij ADO Den Haag.