Volledig scherm
Voor Jop van der Linden zit het trainingskamp van Willem II in Portugal er na twee dagen al op. © Proshots

Jop van der Linden verlaat trainingskamp Willem II

Jop van der Linden zal dinsdagavond nog het trainingskamp van Willem II in het Portugese Moncarapacho verlaten en terugkeren naar Nederland. De verdediger kampt met een hamstringblessure en wil in het ziekenhuis in Tilburg een echo laten maken. 

Van der Linden raakte al op de eerste trainingsdag geblesseerd. Hij hoopte nog op een snel herstel, maar de blessure voelde dinsdagochtend nauwelijks beter aan. De training in de gutsende regen moest hij vanaf de zijlijn gade slaan.

De huurling van AZ hoopt dat de kwetsuur meevalt en dat hij volgende week weer aan kan sluiten voor de groepstraining. ,,Ik hoop niet dat het langer gaat duren", reageerde Van der Linden. ,,Een blessure komt altijd op een slecht moment. Maar nu in de voorbereiding is dat zeker het geval."

Daar komt bij dat Willem II de komende dagen een nieuwe verdedigingslinie gaat formeren. Met Giliano Wijnaldum en Damil Dankerlui zijn er twee verdedigers aangetrokken. Van der Linden had het liefst op het veld zijn kans verdedigd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Willem II op zoek naar laatste schakels: 'Weten precies wat we willen'
    PREMIUM

    Willem II op zoek naar laatste schakels: 'Weten precies wat we willen'

    Willem II verblijft tot en met zaterdag in De Rosep. Op de velden van RKSV Oisterwijk wil de Tilburgse club fysiek en technisch stapjes maken. Over de velden klinkt een luide stem. Gery Vink, de nieuwe assistent-trainer van Willem II, zit er kort bovenop. ‘Het tempo van een ouwe sok’, roept hij met zijn barse stem als een bal te zacht wordt ingespeeld. Het handjevol fans is blij met die nieuwe benadering.