Volledig scherm
De spandoeken van de Willem II-fans. © BD

Jordens Peters: 'Besluit retroshirts niet door spelers genomen'

ROTTERDAM - Voorafgaand aan de competitiewedstrijd Sparta - Willem II hebben de supporters van de Tilburgse club hun onvrede geuit over de beslissing van de spelers van hun club om het duel niet in retroshirts te spelen. Met spandoeken lieten zij hun afkeuring blijken.

Op de teksten staan teksten als: 'We support the shirt, not the players'', 'In katoen werden we 3 keer kampioen' en 'Zit de bekleding in jullie auto wel lekker?' De spelers van Willem II vonden de katoenen retroshirts, die speciaal voor dit duel (vanwege het 100-jarig bestaan van stadion Het Kasteel) niet wedstrijdwaardig. Zij spelen liever in hun gewone uittenue. "Het is een feestje van Sparta", liet Willem II-trainer Erwin van de Looi een dag voor de wedstrijd weten. "Dat willen wij niet verpesten, maar we spelen wel profvoetbal en willen er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Daar hoort ook de kleding bij." Om Sparta nog enigszins tegemoet te komen, droegen de Willem II-spelers bij de opkomst wel de geel-blauwe shirts.

Willem II-aanvoerder Jordens Peters liet na de wedstrijd, die in 2-2 eindigde, weten dat de het besluit om niet in retroshirts te spelen niet door de spelers is genomen. "Een dag voor de wedstrijd kregen we te horen dat de club had besloten dat wij niet in die retroshirts zouden spelen, maar ze alleen bij de opkomst voor de wedstrijd zouden dragen.Ik snap dat de fans ons de zwartepiet toeschoven, maar dat is niet terecht." Peters erkent wel dat een aantal spelers de katoenen shirts niet prettig vond zitten. "Maar niemand heeft gezegd dat-ie er niet in zou willen voetballen."