Volledig scherm
Jordens Peters met Klaas Jan Huntelaar van Ajax. De verdediger werkt naar zijn rentree op de velden toe. Dat zou volgende week maandag moeten gebeuren. © Proshots

Jordens Peters voelt zich weer voetballer

Jordens Peters voelt zich weer voetballer nu hij naar een wedstrijd toe kan werken. De verdediger hoopt volgende week maandag bij Willem II 2 zijn rentree te maken. Het zouden zijn eerste speelminuten sinds november vorig jaar zijn.

Bij Peters werd afbrokkelend kraakbeen in zijn knie ontdekt. Het lange revalidatietraject nadert zijn einde. Hij traint weer voluit mee en hoopt op het complex van SC 't Zand tegen Eindhoven 45 tot 60 minuten te kunnen spelen. ,,Lekker dat ik zo'n wedstrijd in het vooruitzicht heb", vertelde Peters voor de eerste training na de interlandbreak.

Willem II moest het nog stellen zonder de internationals Donis Avdijaj, Dylan Ryan, Aras Özbiliz en Kristofer Kristinsson. James McGarry trainde wegens een blessure apart. ,,Er waren wel meer spelers met klachten voor de break. Het is bijzonder dat we met een vrijwel fitte spelersgroep kunnen beginnen", zei trainer Adrie Koster, die de 17-jarige Luca da Silva voor deze week aan de A-selectie toevoegde. 

De Tilburgse club staat voor een drieluik dat perspectief biedt, al is Willem II de laatste jaren thuis weinig succesvol tegen Excelsior. Dat is zaterdag de eerste tegenstander. Daarna treft de Tilburgse club Fortuna Sittard (uit) en De Graafschap (uit).