Volledig scherm
Justin Ogenia dolt met Daniel Crowley op de training. © Toin Damen

Justin Ogenia is de meest explosieve bij Willem II

De vader en moeder van Justin Ogenia liepen trots rond in het trainingskamp van Willem II aan de Costa del Sol. Som lekken wat resultaten van tests uit. Hun zoon, die in december weer aan de A-selectie werd toegevoegd, legde als snelste de 10 meter en 30 meter af.

Voor vader Ogenia kwam dat niet als een verrassing. ,,Ik kon zelf ook behoorlijk lopen", zei de voormalige honkballer. ,,Tot zijn zestiende kon ik Justin aardig bijhouden, maar nu lukt dat niet meer.”

Bijhouden kon niemand van de selectie de turbo uit Mierlo-Hout. Fysiektrainer Chima Onyeike plaatste wel de nodige kanttekeningen. De ondergrond was niet optimaal. Dat leverde onder meer een schuiver van Jordens Peters op. In Tilburg zal de test snel een keer herhaald worden op een betere ondergrond.

Maar dat neemt niet weg dat je uit alles af kunt leiden dat Ogenia er alles aan doet om professioneel voetballer te worden. De terugkeer in de A-selectie van Willem II is de eerste grote stap. ,,Ogenia voldoet als rechtsback aan veel voorwaarden om een stap te zetten", aldus de trainer van de Tilburgse club.

Driess Saddiki moest tot tweemaal toe genoegen nemen met het zilver. Op de 10 meter noteerden Elmo Lieftink en Fran Sol dezelfde tijd. Jordy Croux toonde aan dat hij even op gang moet komen maar dan snel is. Het brons op de dertig meter was voor hem.

In Tilburg wil Onyeike ook de waarden van de jeugdspelers in kaart brengen. Niet alleen de explosiviteit is gemeten. Bij alle waarden horen specifieke posities op het veld. Door alles in kaart te brengen kan Willem II straks zien op welke punten een jeugdspelers zich nog moet verbeteren. Dat Ogenia ok is had Adrie Koster met zijn staf al met het blote oog waargenomen.