Volledig scherm
Door de terugkeer van Karim Coulibaly had Willem II woensdag voor het eerst alle beschikbare mankracht op het veld. © BSR/SOCCRATES

Karim Coulibaly maakt Willem II compleet

Door de terugkeer van Karim Coulibaly waren woensdagmorgen voor het eerst alle spelers waarover Willem II momenteel de beschikking heeft op een veld actief in Oisterwijk. De Franse aanvaller, die mag vertrekken bij de Tilburgse club, is hersteld van een griepaanval. 

Ook Jordens Peters en Michael Woud waren op het voormalige hoofdveld van de VV Oisterwijk actief. Peters, die vanwege zijn chronische knieproblemen aangepast traint, deed deze keer  gewoon mee met de groep. Michael Woud arriveerde later per fiets en werkte met fysiotherapeut Gijs van der Bom een aparte training af. Die bestond voornamelijk uit loopwerk, maar soms kwam er ook een bal aan te pas. 

,,Ik heb last van een heupblessure sinds een wedstrijd op het WK in Polen", zei de Nieuw-Zeelandse doelman, voor wie een tweetal supporters uit zijn land naar Oisterwijk gekomen was. De keeper hield bij dat mondiale kampioenschap voor landenploegen tot twintig jaar tweemaal de nul. Woud verwacht dat hij volgende week weer aan kan pikken voor de normale trainingen.

Ogenia 

Justin Ogenia, de tweede rechtsback in de selectie van Willem II, verwacht dat hij rond de competitie-ouverture tegen PEC Zwolle weer volledig inzetbaar zal zijn. Door zijn schouderoperatie traint hij aangepast. Het loopwerk doet hij mee. Maar oefeningen waarbij fysiek contact komt kijken moet hij vermijden.

Quote

Sol heeft me verteld dat er 2,5 tot 3 maanden voor staat om helemaal te herstellen.

Justin Ogenia

Ogenia heeft geregeld contact met voormalig Willem II-spits Fran Sol die, net in dienst van Dinamo Kiev, een soortgelijke operatie aan de schouder heeft ondergaan. ,,Sol heeft me verteld dat er 2,5 tot 3 maanden voor staat om helemaal te herstellen. Dat betekent dat ik eind deze maand weer alles zou kunnen doen", zegt Ogenia. Sol speelt inmiddels weer voor Kiev en scoorde in een oefenduel met Olympiakos.

Langs de lijn neemt bij een paar van de vaste volgers van de trainingen het ongeduld over het uitblijven van nieuwe spelers toe. Maar er zijn ook een hoop fans die begrip hebben voor de situatie. Die kijken ook naar PSV waar het meeste werk op de transfermarkt nog moet gebeuren. Bij Willem II staan kennelijk spelers hoog op het lijstje die eerst nog bij een (top)-club voor hun kans willen gaan. Dan is het wachten op het moment om toe te slaan.

Geen kunstgrepen

Willem II heeft ook nog wel even tijd. Het heeft een selectie waarmee het, indien iedereen fit is, aan de competitie zou kunnen beginnen. Freek Heerkens zou dan wel bereid moeten zijn om nog een keer linksback te spelen. Dat is bepaald niet zijn favoriete positie. Maar voor de rest zijn er geen kunstgrepen nodig om tot een logische opstelling te komen. 

Selectie Willem II
Keepers: Timon Wellenreuther, Michael Woud, Piet Velthuizen* 
Verdediging: Fernando Lewis, Justin Ogenia**, Thomas Meissner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Victor van de Bogert, Dylan Ryan, James McGarry.
Middenvelders: Damil Dankerlui, Driess Saddiki, Pol Llonch, Rick Zuijderwijk, Daniel Crowley.
Aanvallers: Che Nunnely, Vangelis Pavlidis, Mats Köhlert, Marios Vrousai, Karim Coulibaly***

*= houdt bij Willem II conditie op peil 
**= is herstellende van schouderoperatie
***= mag uitkijken naar andere club