Volledig scherm
De Kingside van Willem II blijft bij de wedstrijd tegen PSV vijf minuten leeg. © Proshots

Kingside blijft tegen PSV vijf minuten leeg

De Kingside, het vak waar de meest hartstochtelijke supporters van Willem II staan, blijft zaterdag tijdens de warming-up en de eerste vijf minuten van de wedstrijd tegen PSV leeg. Supporters van andere vakken worden opgeroepen om ook niet de tribune op te gaan.

Met die actie willen de supporters van Willem II laten zien dat ze zich ernstig zorgen maken over de toekomst van de Tilburgse club. De actie heeft als motto '#ERWINOUT. Jij helpt toch ook mee?'.

De supporters, die maandag bij elkaar kwamen, zeggen dat actie onvermijdelijk is. Ze herkennen hun club niet meer en wijzen de trainer als zondebok aan. Volgens de fans is het voetbal van de Tilburgse club sinds de aanstelling van trainer Erwin van de Looi als hoofdtrainer anderhalf jaar geleden ‘niet om aan te zien’.

De fans constateren dat er van aanvallend voetbal zoals ooit is afgesproken geen sprake meer is. Het spel wordt met de week slechter. Dat leidt ertoe dat er steeds minder supporters meegaan naar uitwedstrijden en dat sponsors afhaken. Kortom: het gevoel van de achterban bij Willem II is aan het verdwijnen.

Het is de fans ook een doorn in het oog dat er geen beleving en trots meer is bij de spelers en dat ‘passie, strijd en leeuwenmoed’ ver te zoeken zijn. ,,En dan zit er ook nog een trainer die totaal geen visitekaartje is voor onze mooie club”, aldus de fans in hun oproep om zaterdag actie te voeren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1037 stemmen