Volledig scherm
© Pro Shots

KNVB handhaaft straf Willem II na duel met NAC

ZEIST - Het is Willem II niet gelukt om onder de straf uit te komen die de KNVB had opgelegd naar aanleiding van ongeregeldheden bij de wedstrijd Willem II - NAC in de play-offs afgelopen seizoen.

Ook de beroepscommissie blijft bij het eerder door de aanklager voorgelegde schikkingsvoorstel van een boete van 12.500 euro en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Algemeen directeur Berry van Gool: ,,We zijn met name teleurgesteld dat de tuchtcommissie de voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek handhaaft. We erkennen dat het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden een terugkerend probleem is. We hadden echter graag gezien dat de grote groep goedwillende supporters niet de dupe zouden worden van het gedrag van een kleine groep raddraaiers. We zetten alles op alles om met elkaar te voorkomen dat er een wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden. De fantastische sfeer in het stadion moeten we vasthouden, maar absoluut zonder vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk wordt niet getolereerd en supporters die zich hier toch schuldig aan maken zullen altijd worden bestraft."

De KNVB nam het Willem II ook kwalijk dat er na afloop van de wedstrijd tegen NAC veel supporters van de thuisclub het veld op kwamen. Die vierden met de spelers dat ten koste van NAC het eredivisieschap was veiliggesteld.

NAC kreeg overigens ook een boete opgelegd vanwege wanordelijkheden bij de heenwedstrijd tegen Willem II in Breda. NAC kreeg een boete van 5000 euro opgelegd omdat supporters vuurwerk afstaken en bekers bier op het veld gooiden. Bovendien zouden er kwetsende spreekkoren zijn aangeheven en waren er spandoeken aanwezig met kwetsende teksten aan het adres van de KNVB.

ijdens en na het duel staken de supporters vuurwerk af en gooiden ze bekers bier op het veld. De aanklager betaald voetbal legde NAC daarom dinsdag een boete van 5000 euro op.

Ook maakten de fans die voetbalavond zich schuldig aan kwetsende spreekkoren en spandoeken met teksten gericht aan de voetbalbond. NAC heeft besloten de straf te accepteren.