Koster: ‘Met Sol wist je wat je had, nu is het afwachten’

VideoWillem II-coach Adrie Koster heeft geen traan gelaten om het vertrek van Fran Sol bij zijn club. ,,Dit zagen we aankomen en zo gaat het in de voetballerij”, aldus de nuchtere Zeeuw.  ,,Natuurlijk had ik liever gezien dat hij pas in de zomer was vertrokken, maar het is zoals het is.”

Hij denkt dat de twee Griekse aanvallers Marios Vrousai (20) en Vangelos Pavlidis (20) over veel kwaliteit beschikken. ,,Maar bij Sol wist je wat je in huis had. En dat-ie het deed. Nu is het afwachten. De nieuwelingen moeten nog integreren. Die hebben één keer meegetraind. De manier van spelen, de onderlinge communicatie... Dat is een kwestie van veel samen trainen.”  

Grieken

Op basis van die woorden lijkt het onwaarschijnlijk dat de twee Grieken in de basis staan tegen NAC zondag, al wilde Koster daar geen uitspraken over doen. ,,Niet dat ik nou heel geheimzinnig wil doen. Ik denk niet dat wij voor veel verrassingen komen te staan en NAC evenmin.” 

Niet hoogstaand

Koster zegt wel te hopen dat deze wedstrijd tussen Willem II en NAC meer het aanzien waard is dan de eerdere ontmoeting in Breda dit seizoen. ,,Dat was van beide kanten niet hoogstaand. Ik denk dat het moeten voor veel spanning zorgde. Dat zal nu ook weer zo zijn, maar ik hoop dat we er dit keer beter mee omgaan. En dat het stadion nagenoeg uitverkocht is, kan daarbij helpen. Dat geeft ons een zetje in de rug.”

Volledig scherm
Willem II-coach Adrie Koster © ANP Pro Shots