Volledig scherm
Jordens Peters © BSR Agency

Koster: ‘Wijze waarop Peters zijn onvrede uitte, kunnen we niet accepteren’

Willem II bevestigt dat Jordens Peters voor onbepaalde tijd niet langer de aanvoerder is van de Tilburgse club. Aanleiding is het gedrag van Peters na zijn wissel in de bekerfinale. De club vindt dat de verdediger zijn onvrede richting technische staf heeft geuit op ‘onacceptabele wijze’.

,,Dat Jordens teleurgesteld was over zijn wissel is goed te begrijpen. De wijze waarop hij zijn onvrede uitte, kunnen we echter niet accepteren”, laat Koster in een reactie op de clubsite weten. Dat is voor de club reden om Peters de aanvoerdersband af te nemen.

Peters heeft zijn excuses aangeboden. ,,In de emotie van de finale heb ik mijn teleurstelling over mijn wissel in de vrije loop gelaten. Ik had me op dat moment moeten beheersen", aldus de verdediger. Onduidelijk is nog wie er zondag als aanvoerder zal fungeren. De spelersgroep stelde zich achter Peters op. De technische leiding zal nog iemand bereid moeten vinden om de band van Peters over te nemen. 

Willem II trainde woensdagmorgen voor het eerst sinds de verloren bekerfinale op het veld. Doelman Timon Wellenreuther was en Vurnon Anita ontbraken. Op bevel van trainer Adrie Koster werd een cameraploeg van Omroep Brabant weggestuurd, ook al betrof het een openbare training. 

Volledig scherm
Willem II terug op het eigen trainingsveld in voorbereiding op de wedstrijd tegen Emmen. © Wilber Hack