2
EINDE
3
  • Aitor Cantalapiedra 54' 64'
  • Cristian González 62'
  • Vangelis Pavlidis 76'
  • Kristofer Kristinsson 87'

Kristinsson kopt weerbaar Willem II in slotfase naar halve finale KNVB-beker

VideoWillem II is er in geslaagd de dag van de miljoenentransfer van Frenkie de Jong ook sportief glans te geven. Kristofer Kristinsson kopte de Tilburgers in het toernooi om de KNVB beker in Enschede naar de halve finale. Willem II versloeg FC Twente, de nummer twee van de eerste divisie, met 2-3.

De Tilburgers speelden zoals verwacht met Damil Dankerlui als linksback en de twee Grieken in de aanval. Vooral op de linkerflank had Willem II een behoorlijk jas uitgedaan. Dankerlui maakte bij de 1-0 van FC Twente de overtreding en liet zich bij de 2-1 simpel wegzetten.

Willem II was voor de rust het meeste aan de bal. Maar dat is dit seizoen niet altijd een goed teken. Het moest beducht zijn op uitbraken van de eerste divisionist. Die werd vooral gevaarlijk als Willem II een corner mocht nemen en daar niets mee deed. Fernando Lewis moest een keer helemaal op de linkerflank redding brengen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Daniel Crowley in duel met een speler van FC Twente. © VI Images

Weinig kansen

Het was een helft met bitter weinig kansen. Een aanval van Willem II was in de vrieskou nog het meest hartverwarmend. Pol Llonch en Daniel Crowley waren bij de voorbereiding van een kans voor Marios Vrousai betrokken. Maar die raakte de bal niet zo lekker als afgelopen zondag tegen NAC, zoals heel Willem II wat minder gedreven oogde.

Dat de openingsgoal uit een vrije trap viel paste wel bij het beeld van de wedstrijd. Na een overtreding van Dankerlui mocht Aitor van een meter of 25 aanleggen. De bal draaide naar de verre hoek. Peter Bijen en Christian Gonzales deden wel een poging om het leer te toucheren, maar dat lukte niet. Daarom gaf ook de VAR zijn fiat aan de goal.

Achtervolging

Via Fernando Lewis, die via het been van Gonzales raak schoot, maakte Willem II snel gelijk. Maar even later bewees Aitor dat Dankerlui geen linksback is. Met het lichaam zette hij de verdediger opzij en krulde de bal daarna in de verre hoek.

Willem II moest dus opnieuw in de achtervolging en deed dat met Kristofer Kristinsson als extra spits. Lang speelden de Tilburgers niet met vier aanvallers. Vurnon Anita kwam in de laatste twaalf minuten van de officiele speeltijd de aangeslagen Ozbiliz vervangen.

Gouden wissel

Maar Kristinsson, tegen NAC nog na een helft gewisseld, nam snel wraak. Bij een voorzet van Vrousai kwam hij voor zijn man uit en kopte de winnende goal binnen. Ook in de beker rinkelt de kassa nu voor Willem II.