Volledig scherm
Directeur Berry van Gool van Willem II en inmiddels opgestapt lid van de rvc Jan Scheerlink. © Emma Coolen

Laatste drie commissarissen Willem II op de schopstoel tijdens nieuwe vergadering voor aandeelhouders

Het stichtingsbestuur van Willem II heeft eind augustus een Algemene Vergadering voor Aandeelhouders (AVA) uitgeschreven. Tijdens die bijeenkomst zal het pogen om zich van Ruud Vreeman, Roland Hermans en Jan van der Laak, de nog drie zittende commissarissen, te ontdoen.

Behalve het Stichtingsbestuur en de Clubraad is ook de Raad van Commissarissen zelf en de directie van Willem II bij een dergelijke vergadering aanwezig. Tijdens de bijeenkomst kunnen de nog zittende commissarissen door middel van  stemming uit hun functies ontheven worden. 

Uitgesproken vertrouwen

Afgelopen woensdag sprak de Clubraad van Willem II het vertrouwen uit in het door het Stichtingsbestuur gevoerde beleid. Het Stichtingsbestuur ligt in conflict met de commissarissen. Er is sprake van een 'ernstige vertrouwensbreuk'.  

Dat de Clubraad, waarin alle geledingen van Willem II vertegenwoordigd zijn, het stichtingsbestuur het vertrouwen schonk was voor voorzitter Jack Buckens van de rvc en rvc-lid Jan Scheerlinck reden om op te stappen,,Het is niet in het belang van Willem II dat er weer een periode van discussie aanbreekt. Het belang van de club is het enige dat telt", stelden zij in een statement. 

Dat niet alle rvc-leden het voorbeeld van het tweetal volgden maakt de bijeenkomst eind augustus noodzakelijk. Dat houdt tevens in dat de bestuurscrisis bij Willem II nog wel even actueel blijft. 

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van het Brabants Dagblad ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BD AAN naar 06-82658689. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen.