Volledig scherm
Fernando Lewis. © ANP Pro Shots

Lewis maakt Bergwijn onzichtbaar: 'Zal toch wel iets goed doen, hè?'

Willem II – PSV was ook de wedstrijd van de onverwachte uitblinkers. Dat Fran Sol (3 goals) en Ben Rienstra (2 goals) een hoofdrol opeisten, was niet zo verwonderlijk. Maar dat Elmo Lieftink, Thom Haye en Fernando Lewis ook zouden excelleren in een duel met een topploeg, had vrijwel niemand kunnen bevroeden. Zij waren vaak beschimpt dit seizoen vanwege gemaakte fouten en vermeend gebrek aan inzet en kwaliteit. Maar niets daarvan zaterdagavond.

Er werd na afloop vol lof van 'Carl' Lewis gesproken in de catacomben vanwege de rushes die de rechtsback maar bleef maken langs de zijlijn. Daarnaast maakte hij ook nog een aantal fijne, afgemeten tackles en lag hij aan de basis van de 1-0. Bijna zag Fernando Lewis zijn beste beurt ook nog bekroond met een doelpunt, maar zijn pegel strandde kort na rust op de binnenkant paal.

De in de voorselectie van Oranje opgenomen Steven Bergwijn kreeg geen poot aan de grond tegen brok beton Lewis zaterdagavond. ,,Ik wist dat hij met zijn rechterbeen vaak naar binnen wil trekken en voor het schot wilde gaan. Dat liet ik niet toe. Daarnaast liep mijn wisselwerking met Thom Haye wel lekker, terwijl dat bij Bergwijn en Brenet volgens mij niet het geval was. Maar ik heb dit seizoen ook tegen jongens als Kluivert en Mokhtar goed gepresteerd, dus ik zal toch wel iets goed doen, hè?", zegt hij met een brede glimlach.

Quote

Daarnaast liep mijn wisselwer­king met Thom Haye wel lekker, terwijl dat bij Bergwijn en Brenet volgens mij niet het geval was.

Fernando Lewis

Passie en strijd

Zo lang het 1-0 was, dacht Lewis dat het mooi zou zijn als zijn ploeg minstens een punt aan het duel met PSV zou overhouden. ,,In de rust spraken we met elkaar af dat we alles moesten geven om in de wedstrijd te blijven. Passie, strijd, overtredingen als het nodig was… Toen het 2-0 werd, kwam bij mij het besef dat we nu echt een goede kans hadden op drie punten. Pas na de 3-0 wist ik zeker dat we het niet meer uit handen zouden geven. Een prachtig gevoel. Dit had de club zo hard nodig. We zijn er nog niet, maar dit is wel een belangrijke stap in de goede richting."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement