Volledig scherm
Martin van Geel spreekt tijdens de uitvaart van Willem II-supporter Henk van Meel. © BD

Massaal applaus bij ‘Willem II-uitvaart’ Henk van Meel

Tijdens een massaal bezochte uitvaartdienst in crematorium Tilburg is dinsdagmiddag afscheid genomen van Henk van Meel, die vorige week maandag op 48-jarige leeftijd plotseling is overleden. 

Van Meel was lid van de clubraad van Willem II en was jarenlang bestuurslid bij de supportersvereniging van de voetbalclub. Tijdens de uitvaartdienst spraken onder meer Willem II-fotograaf Geert van Erven (ook werkgever van Henk van Meel bij OakSoft), Willem II's algemeen directeur Martin van Geel en Fons de Kok en Jan van den Dries namens de supportersvereniging. Ook een bestuurslid van Kinder Vakantie Werk Wandelbos en omgeving blikte terug op de 25 jaar dat Van Meel bij deze activiteiten betrokken was. 

Kwinkslagen

De rouwauto met de kist van Van Meel werd bij het crematorium opgewacht door een grote groep Willem II-supporters, die vuurwerk ontstaken en het spandoek toonden dat vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd bij PEC Zwolle ook te zien was (‘De hemel kleurt rood-wit-blauw, Henk van Meel, rust in vrede’).

Bij de plechtigheid waren ook onder meer technisch directeur Joris Mathijsen van Willem II en oud-Willem II-directeur Berry van Gool aanwezig. Naast veel serieuze woorden was er ook ruimte voor kwinkslagen, zoals Henk die zelf ook vaan maakte. Jan van den Dries merkte op dat Van Meel op een ongelukkig moment was overleden. ,,Net nu Willem II een keer boven Ajax, PSV én Feyenoord staat!”  Aan het eind van deze toespraak vroeg Van den Dries om een applaus voor Henk van Meel, dat de honderden aanwezigen uiteraard graag gaven. 

Volledig scherm
De uitvaartdienst van Henk van Meel was drukbezocht. © BD