‘Miljoenen van transfer De Jong kunnen van Willem II stabiele eredivisieclub maken’

VIDEODe 8,6 miljoen die Willem II mag bijschrijven op de bankrekening na de transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar FC Barcelona, is voor de Tilburgse club een geweldige financiële injectie. Maar wat gaan de Tilburgers ermee doen? Clubwatcher Wilber Hack: ,,Als ze het geld goed besteden, kunnen ze de doelstelling bereiken om een stabiele club in de eredivisie te worden.”

Momenteel staat Willem II negende op de ranglijst, nog net in het linkerrijtje. In dat rijtje moet de club volgens de doelstelling de komende jaren structureel terug te vinden zijn. ,,En dan krijg je er zomaar bijna negen miljoen bij. Als je dat handig besteedt en je smeert het uit over een aantal jaren, dan kun je je budget toch wat verhogen", legt Hack uit. ,,We moeten er niet te veel spektakel van maken, maar als Willem II kleine transfersommen kan gaan neerleggen, zijn spelers ook sneller geneigd om naar Tilburg te komen.”

Het is was in ieder geval al de bedoeling om een spits aan te trekken. ,,Dat was ook in de beker tegen FC Twente (3-2 winst) duidelijk nodig, ondanks de drie doelpunten die Willem II maakte.”

Volledig scherm
Frenkie de Jong in seizoen 2014-2015 bij Willem II. © Toin Damen/Pro Shots