Volledig scherm
Miquel Nelom (l) is terug van de blessure die hij tegen FC Twente opliep. © BSR/SOCCRATES

Miquel Nelom terug in selectie Willem II

Miquel Nelom keert terug in de selectie van Willem II, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen FC Groningen. Hij is hersteld van een spierblessure, die hij opliep in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Fernando Lewis, Marios Vrousai en João Queirós ontbreken bij de Tilburgse club.

Willem II vertrekt zaterdag na de training al naar Groningen. Trainer Adrie Koster beschouwt de wedstrijd als een testcase om aan te tonen dat zijn club tot de subtop hoort. Zelf denkt hij dat zijn team verder is dan vorig seizoen en dat een klassering in de subtop erin zit. ,,Onverzettelijkheid is een belangrijke factor aan het worden. Wij zijn niet makkelijk te verslaan", zegt Koster. 

Datzelfde geldt echter ook voor FC Groningen. In wedstrijden van FC Groningen vallen dit seizoen de minste doelpunten, 26 om precies te zijn. Willem II doet er met 29 doelpunten niet veel voor onder. ,,Het doelsaldo van FC Groningen is 13-13 en dat van ons 14-15. Dat is echt zo'n wedstrijd waarin een doelpunt beslissend kan zijn", zegt Koster. 

Dit Willem II niet makkelijk te verslaan is moet het de komende weken maar bewijzen. Na FC Groningen treden de Tilburgers aan tegen onder meer PSV, Ajax en Heerenveen. Koster zegt dat er zes clubs zijn waarvan je in de eredivisie moet winnen. Teams als Heerenveen, Sparta en FC Groningen zijn volgens de trainer van Willem II van een gelijkwaardig niveau. Zondag kan de Tilburgse club dus met een concurrent afrekenen.”

Vermoedelijke opstelling: Wellenreuther; Nieuwkoop, Holmen, Peters, Heerkens; Saddiki, Ndayishimiye, Llonch; Nunnely, Pavlidis, Köhlert.