Volledig scherm
Giliano Wijnaldum (rechts) in duel met Simon Murray van Hibernian. © ©Toin Damen

Mo El Hankouri loodst Willem II langs Hibernian

VIDEOWillem II heeft zijn enige oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp op Portugese bodem gewonnen. De Tilburgse club was met 3-1 de baas over Hibernian, de nummer drie van de Schotse competitie. Mo El Hankouri loodste de Tilburgse club met twee goals langs de Schotten. Ismail Azzaoui maakte het karwei af. 

Trainer Erwin van de Looi koos voor de formatie waar hij een dag eerder ook mee trainde. Dat betekende dat Damil Dankerlui en Giliano Wijnaldum hun debuut maakten voor Willem II in het complexo Desportivo van Vila Real de San Antonio. Pedro Chirivella speelde controlerend op het middenveld. Ben Rienstra fungeerde als nummer tien. 

Verdedigend bleef het allemaal heel kwetsbaar aan Tilburgse kant. Willem II mocht blij zijn dat het met 0-0 de rust haalde. Hibernian zocht veel directer de weg naar het Tilburgse doel. Dat leverde een open kans op voor Simon Murray, maar hij tilde de bal over het doel. Keeper Martijn Branderhorst zag tweemaal Shaw alleen voor zich opdoemen. Hij redde met het been en met het lichaam, maar moest in het laatste geval een rebound toestaan. Darryl Lachman haalde de inzet van Murray voor de doellijn weg. 

Volledig scherm
Damil Dankerlui in actie tijdens het duel met Hibernian. © ©Toin Damen

Wat de Tilburgers aanvallend lieten zien was pover. Ben Rienstra mikte een keer van afstand naast. Mo El Hankouri zag een inzet geblokt. Fran Sol was nog het dichtst bij een Tilburgse treffer. Bijna kopieerde hij op Portugese bodem zijn openingstreffer tegen Heracles. Bij een voorzet van Kostas Tsimikas stond hij met de rug naar het doel, maar drukte in een reflex zijn hak tegen de bal. Die kwam echter in de armen van Hibernian-doelman Marciano terecht. 

Van de nieuwelingen begon Wijnaldum heel aardig in de duels die hij met Murray uitvocht. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de Schotten geregeld dreigend werden. Willem II had geluk dat de aanvallers van Hibernian geregeld te diep gingen staan en wegens buitenspel werden teruggefloten. 

Na de pauze koos Van de Looi voor de formatie van deel II van de donderdagtraining. Dat betekende speeltijd voor Daniel Crowley en Ismail Azzaoui. Ook Timon Wellenreuther kreeg weer eens speeltijd. Hij kon er weinig aan doen dat de Schotten drie minuten na de rust op voorsprong kwamen. Simon Murray rondde van dichtbij een voorzet van McGinn af.

Volledig scherm
Erwin van de Looi. © ©Toin Damen

De eerste vloeiende aanval van Willem II leverde na de rust meteen een dot van een kans op. Ben Rienstra stuurde Fran Sol weg. Die legde de bal vanaf de achterlijn  terug op Mo El Hankouri, die de voorzet verkeerd taxeerde. Dat gebeurde net voor Willem II met drie nieuwe spelers het laatste halfuur in ging. 

Doorgaans wordt het dan minder. Maar nu kwam Willem II op gelijke hoogte, nadat een corner aanvankelijk was afgeslagen. Azzaoui kreeg de bal op de achterlijn en bediende El Hankouri. Die schoof het leer in de verre hoek. 

Daar bleef het niet bij. Willem II was ineens de meest aanvallende ploeg. Dat leverde nog een treffer van El Hankouri op, na goed voorbereidend werk van opnieuw Azzaoui. De laatste maakte niet veel later de 3-1. Hij reageerde attent toen schot van Rienstra niet goed door de Schotse keeper werd verwerkt. Bij die 3-1 bleef het, al mikte Shaw voor Hibernian nog op de paal.

Willem II - Hibernian 1-1 (0-0). scoreverloop: 48. S. Murray 0-1, 67. El Hankouri 1-1, 74. El Hankouri 2-1, 78. Azzaoui 3-1. 

Willem II: Branderhorst (46. Wellenreuther); Dankerlui, Lachman (70. Ogenia), Heerkens, Wijnaldum (46. Crowley); Haye (62. Croux), Chirivella (46. Azzaoui), Rienstra (83. Kristinssen), Tsimikas (62. Lieftink); El Hankouri (80. Urbanski), Sol (62. Coulibaly).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
127 stemmen