Volledig scherm
Joris Mathijsen (rechts) is verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid van Willem II. © ©Toin Damen

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

PollWillem II sluit komend weekeinde het kalenderjaar 2018 af. De Tricolores gaan dan op bezoek bij promovendus FC Emmen. Een belangrijk duel voor de Tilburgers. Zeker ook, omdat bij een zege gerust de winter ingegaan wordt. Daarnaast wordt er afstand genomen naderende degradatiekandidaten.

Aanvankelijk heerste serene rust in Tilburg. De ploeg vermaakte de supporters met aanvallend voetbal. De zichtbare individuele kwaliteiten van onder meer Fran Sol en Donis Avdijaj gaven de burger daarnaast moed. Willem II kende wisselende resultaten, maar schoof heen-en-weer tussen de onderkant van het linker- en de bovenkant van het rechterrijtje van de eredivisie. Langzaam glijdt de ploeg van Adrie Koster echter weg in de richting van de degradatiezone. 

Na twee forse thuisnederlagen tegen Heerenveen (1-5) en ADO Den Haag (0-3) zijn een aantal clubs uit de onderkant van de ranglijst dichterbij geslopen. Dat Willem II veel individuele klasse heeft, is een feit. Na een half seizoen is het echter niet zeker of het genoeg is om volledig uit de problemen te blijven. Om de selectie meer in balans te krijgen, kan technisch directeur Joris Mathijsen mogelijk de gang naar de transfermarkt maken. 

Poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (73%)
  • Nee (27%)
4233 stemmen